specialkaffe

Specialkaffe

Specialkaffe är ett kaffe som odlats och skördats för hand under ideala förhållanden, utan bekämpningsmedel. Kaffet ska vara spårbart hela vägen från odling till butik.

För att få bästa möjliga kvalitet på kaffet och minimera defekter på bönorna sker processen att förädla kaffebär till råkaffe med största möjliga omsorg. Bönorna ska därefter rostas långsamt i små omgångar, så kallat slow-roast. 

Slutligen ska kaffet uppnå minst 80 poäng på Speciality Coffee Association of Americas 100-gradiga koppningsprotokoll. Där bedöms kaffet efter kategorierna smak, arom, eftersmak, kropp, syra, likformighet, smakbalans, ren kopprofil, sötma samt en tionde övergripande kategori. Endast en bråkdel av allt kaffe som produceras uppnår denna höga kvalitet.

Allt kaffe som lämnar vårt rosteri är ett ekologisk specialkaffe av högsta kvalitet.

Kontakta oss

Gåshaga Kafferosteri
Gåshaga Brygga 1,
181 85 Lidingö
Tel. +46 8 22 87 20

hej@gashagakafferosteri.se
gashagakafferosteri.se

Vill du veta mer om oss?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig så fort vi kan.