förvara kaffet rätt

Förvara kaffet rätt

Kaffe är en färskvara och ska konsumeras därefter. Det spelar ingen roll om du har det allra finaste specialkaffet eller ett massproducerat kaffe om du inte lär dig förvara kaffet på rätt sätt.

Kaffebönornas smak är som bäst ett par dagar efter rostning. När några veckor passerat har bönorna börjat tappa i smak och kommer gradvis bli mer och mer smaklösa. Man kan inte stoppa kaffets stelningsprocess helt och hållet men man kan lära sig att förvara kaffet rätt för att få det att hålla längre.

Hela bönor som man maler själv är att föredra framför färdigmalda så att investera några slantar på en kaffekvarn är en bra start.

Kaffets fiende nummer ett är syre. Se till att förvara kaffet i en burk med tätslutande lock, en vanlig glasburk med gummiring fungerar alldeles utmärkt, alternativ sätt en påsklämma på originalförpackningen.

Undvik stora temperaturväxlingar samt exponering av solljus då detta också påskyndar stelningsprocessen. Till sist. Undvik att förvara kaffet i kylskåpet då fukten i sig kan skada kaffet. Bönorna trivs bäst i en torr miljö.

Kontakta oss

Gåshaga Kafferosteri
Gåshaga Brygga 1,
181 85 Lidingö
Tel. +46 8 22 87 20

hej@gashagakafferosteri.se
gashagakafferosteri.se

Vill du veta mer om oss?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig så fort vi kan.